Ovnsbakt torsk med potet- og purresuppe

En suppe med ovnsbakte torskeflak er enkelt, men smakfullt. Dette er en sunn oppskrift som vil falle i smak hos de fleste.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,88

Ingredienser

Antall porsjoner

Suppe

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 100 °C.

  • Legg torsken i en ildfast form og dryss over salt og pepper.

  • Finhakk hvitløk, bland med olivenolje og ha over fisken. 

  • Stek fisken i stekeovnen til den flaker seg når du trykker på den, ca. 10 minutter.

  • Ta fisken ut og del den opp i flak.

Suppe

  • Skrell potet og skjær i terninger, skjær purre i biter, og kok dem møre i fiskekraften.

  • Kjør det i en blender sammen med crème fraîche til det blir en jevn suppe.

  • Smak til med salt og pepper.

Server suppen med torskeflakene i, med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.