Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Ovnsbakt torsk med salat og rekesaus

I denne oppskriften gir vi ovnsbakt torsk godt tilbehør. En smakfull salat og saus med reker og dill er verd å prøve.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst, og la fisken ligge i saltlaken i ca. 8 minutter.

  • Ta fiskestykkene opp av laken, tørk dem og legg på et stekebrett med bakepapir.

  • Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.

Salat

  • Skjær tomat og agurk i terninger på ca. 1 cm, og skjær vårløk i tynne skiver.

  • Ha grønnsakene i en bolle med finhakket persille.

  • Drypp over olivenolje, og smak til med saften av sitron, salt og pepper.

Saus

  • Smelt smør og rør inn hvetemel.

  • Spe med fiskekraft og matfløte, litt om gangen.

  • Smak til med salt.

  • Ha i reker og dill rett før servering.

Server ovnsbakt torsk med salat og saus.