Ovnsbakt torsk med salvie og spekeskinke

Gi ovnsbakt torsk en god smak med salvie og spekeskinke. I denne oppskriften serverer du den med hjemmelaget couscous med urter og grønnsaker. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Couscous

Soyasmørsaus

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i porsjonsstykker og dryss med salt.

  • Legg et salvieblad på hvert torskestykke og surr spekeskinke rundt.

  • Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek midt i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 8 minutter.

Couscous

  • Kok opp vannet, hell over couscousen og la det stå og svelle under lokk i ca. 5 minutter.

  • Del cherrytomatene i to, og skjær gulrot og kålrot i terninger. 

  • Finhakk bladpersille og basilikum, og bland inn i couscousen med grønnsakene, eplecidereddik og rapsolje.

  • Smak til med salt og pepper.

Soyasmørsaus

  • Finhakk sjalottløk og ha i en kasserolle med smør.

  • Smelt smøret og la det bli brunt.

  • Rør inn soyasaus.

Server torsken med couscous og soyasmørsaus ved siden av.