Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Ovnsbakt torsk med smørsaus og reker

Denne oppskriften med ovnsbakt torsk og smørsaus med reker er en rett du gjerne kan servere når du ønsker å imponere. Rekene i sausen gir retten det lille ekstra.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over fisken og la trekke i ca. 8 minutter.

  • Legg torskestykkene på et stekebrett med bakepapir, og stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.

Salat

  • Skjær tomat og agurk i 1 cm store biter, og purre i tynne skiver.

  • Ha grønnsakene i en bolle sammen med finhakket persille.

  • Drypp over olivenolje og smak til med presset sitron, salt og pepper.

Smørsaus

  • Hardkok egg.

  • Kok kremfløte til den begynner å tykne. 

  • Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn biter av smør. Pass på temperaturen slik at sausen ikke skiller seg.

  • Tilsett reker, grovhakket kokt egg og dill. 

  • Smak til med salt og pepper.

Server torsk med salat, smørsaus og kokte poteter.