Ovnsbakt torsk med soyasmør og reker

Ovnsbakt torsk med soyasmør og reker

Ovnsbakt torsk med soyasmør og reker er en god smakskombinasjon. Torsk og reker passer veldig godt sammen og soyasmøret gjør denne oppskriften ekstra saftig.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,86046325581395

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Soyasmør

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over torsken og la den trekke i ca. 8 minutter.

  • Tørk torskestykkene, legg på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen til fisken er ferdig, i 6-8 minutter.

Soyasmør

  • Del tomat i to, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Grovhakk sjalottløk og finhakk gressløk.

  • Varm opp smør i en kasserolle og tilsett tomat, sjalottløk, gressløk, soyasaus og reker.

Server ovnsbakt torsk med soyasmør og kokte poteter.

Tips: Om du ønsker kan smørmengden i sausen reduseres.