Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer+Hensley
50-60 min

Panert torsk med ovnsstekte poteter

For å få en sprø og god skorpe på fisken, kan du panere den. Smaker utrolig godt sammen med poteter stekt i ovn og en frisk grønn salat. Kan fort bli barnas favorittmiddag!

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ovnsstekte poteter

  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Vask potetene med skallet på og skjær i båter.
  • Vend potetbåtene i en blanding av olivenolje, timian, finhakket hvitløk, salt og pepper, og legg i en ildfast form eller langpanne.
  • Stek potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter, eller til de er gyllenbrune og
  • gjennomstekte. Vend på dem et par ganger under stekingen.

Panert torsk

  • Skjær torsken i biter på ca. 5x3 cm.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
  • Pisk sammen egg i en annen vid skål.
  • Ha griljermelet i en tredje vid skål.
  • Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.
  • Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.
  • Server panert torsk med ovnsstekte poteter, salat og tomatsalsa.

Hvis du vil fritere fisken

  • Varm olje i en stål- eller jernkjele. Oljen skal holde 180 °C ved fritering. den er passe varm når en brødterning blir brun på 1 minutt.
  • Friter fisken gyllen i den varme oljen i 3-5 minutter. Husk å ikke steke for mye fisk av gangen, da vil oljen bli nedkjølt.