Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer-Hensley
30-40 min

Panert torsk med potetmos

Dette er en oppskrift hvor hele familien kan bidra på kjøkkenet. Her kan for eksempel de minste barna hjelpe til med å panere fisken og mose potetene. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del torsken i like store stykker.

  • Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

  • Pisk sammen egg i en annen vid skål.

  • Ha griljermelet i en tredje vid skål.

  • Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.

  • Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.

Potetmos

  • Vask og skrell potet, del dem i store terninger og kok dem i usaltet vann.

  • Hell fra kokevannet og damp potetene.

  • Mos dem med en potetmoser eller gaffel, tilsett flytende margarin og rør inn melk til konsistensen er som grøt.

  • Varm opp potetmosen.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær agurk i tynne skiver – bruk gjerne ostehøvel.

  • Del sitron i båter.

Server den stekte torsken med potetmos, agurk, sitronbåter og litt lettrømme ved siden av.