Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
30-40 min

Portugisisk fiskegryte

En deilig, dampende gryte med torsk og råvarer inspirert av det portugisiske kjøkkenet, men denne oppskriften er raskere enn den tradisjonelle bacalaoen med klippfisk. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker.

  • Skjær bacon i ca. 2 cm store biter, løk i ringer og finhakk hvitløk.

  • Stek bacon i en tørr gryte til det blir gyllenbrunt.

  • Ha i løk og hvitløk, og la surre i baconfettet til løken er blank.

  • Rør fiskebuljong ut i vann.

  • Tilsett hermetiske tomater og fiskebuljong, kok opp og smak til med pepper.

  • Legg torskestykkene i gryten. Strø over salt og press litt sitron over fisken.

  • Legg på lokk og la det trekke i ca. 10 minutter, eller til torsken er kokt. Dersom fisken er veldig kald kan det ta lengre tid.

Server gryten med ris, brød og oliven.