Gå til hovedinnhold
Foto: Silje Feiring
20-30 min

Prinsefisk

En torskerett med lange tradisjoner fra Bergen. Retten ble til i anledning ett svensk prinsebesøk hvor han ønsket seg torsk til middag. Hovedingrediensene er trukket torsk servert med en hvit saus, poteter og gulrot. En skikkelig klassiker med andre ord!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rens og skjær gulrøttene i små terninger. Kok poteter og gulrot møre i hver sin kjele.
  • Skjær fiskefileten i porsjonsstykker. Kok opp vann med salt og la fiskestykkene trekke til de er gjennomkokte, ca. 7 minutter.
  • Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe på med halvparten av melken og rør godt. Så tilsetter du resten av melken og rører til du har en glatt saus. Smak til med sitronsaft.
  • Server fisken med hvit saus med gulrot, poteter og salat hvis du ønsker.