Rognkaker

Rognkaker

Fersk torskerogn er en typisk sesongvare, og kan brukes til disse smakfulle rognkakene. Servert med poteter og råkost har du et deilig og tradisjonsrikt hverdagsmåltid.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Tilbehør

Framgangsmåte

  • Bruk skje og skrap rognen ut av hinnen. 

  • Kok potet med skallet på, hell av kokevannet og skrell dem.

  • Mos potetene fint, og rør inn egg, salt og pepper.

  • Bland rognen godt inn i potetblandingen.

  • Varm litt smør og olje i en stekepanne og stek en prøvekake på middels varme.

  • Om prøvekaken flyter for mye ut kan du tilsette litt potetmel til en fastere røre.

  • Stek rognkakene til de er gyllen, ca. 3 minutter på hver side. 

Server med kokte poteter, råkost og sitronbåter.