Gå til hovedinnhold
30-40 min

Skalldyrsuppe fra Sør-Frankrike

Tomater, appelsin og safran gir denne suppen en smak av Frankrike. Servert med rouille og godt brød er dette en suppe for hygge og gode venner.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks og torsk i terninger.

  • Rens og skjær tomat og fennikel i skiver.

  • Rens og finhakk hvitløk.

  • Vask appelsin godt, og riv skallet og press ut juice. 

  • Surr tomat, fennikel, hvitløk, skall av appelsin og safran i litt olje.

  • Tilsett tomatpuré og skalldyrkraften.

  • Kok til grønnsakene er møre og kjør suppen glatt med en stavmikser. 

  • Smak til med appelsinsaft.

  • Stek fisketerningene i olje og ha dem i suppen.

Rouille

  • Rens hvitløk og chili.

  • Riv hvitløk og finhakk chili.

  • Bland eggeplomme med sitronsaft og tilsett hvitløk og chili.

  • Pisk inn oljen dråpevis til blandingen tykner.

Server suppen med en skje rouille, og med brød ved siden av.

Tips: Du kan også lage rouille ved å bruke majones som basis og smak den til med hvitløk, chili og sitronsaft.