Skrei med blomkålkrem og brunet smør

Skrei med blomkålkrem og brunet smør

Skrei er sesongbasert gourmetfisk. Prøv denne smaksrike oppskriften med blomkålkrem og brunet smør med en smak av hvitløk, persille og soyasaus.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 4

Ingredienser

Antall porsjoner

Blomkålkrem

Brunet smør

Framgangsmåte

  • Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 15 minutter i romtemperatur. 

  • Skyll av saltet i kaldt vann, tørk skreien lett med tørkepapir og skjær den i serveringsstykker.

  • Finhakk hvitløk og timian.

  • Ha rapsolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, ca. 4 minutter.

  • Snu skreien, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør i stekepannen.

  • Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes. Fisken er ferdig når den flaker seg.

  • Dryss litt pepper over skreien.

Blomkålkrem

  • Rens og del blomkål i buketter.

  • Kok bukettene i en kasserolle med matfløte og helmelk, ca. 10 minutter.

  • Sil av fløtemelken og sett den til side.

  • Kjør blomkålen glatt i en blender eller med en stavmikser.

  • Ha i smør og litt av fløtemelken, og rør godt til du får ønsket konsistens på blomkålkremen.

  • Smak til med salt og pepper.

Brunet smør

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk, og skjær bladpersille i tynne strimler.

  • Varm smør og matfløte på lav varme, til det er nøttebrunt. Rør om av og til.

  • Sil smøret og la det avkjøle.

  • Bland smøret med hvitløk, sjalottløk, bladpersille og soyasaus.

  • Smak til med sitronsaft.

Server skreien med blomkålkrem og nøttesmør. Dryss gjerne over litt friske urter hvis du har. 

Tips: Avslutt gjerne med sprø topping. Her kan du bruke alt fra puffede gresskarkjerner til sprøstekt bacon.