Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20 min

Sprøstekt torsk med potetmos

Potetmos og sprøstekt torsk er en barnevennlig middagsrett. Det trenger ikke være så krevende å sette fisk på middagsbordet når man har en aktiv hverdag.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del torsken i jevnstore serveringsstykker.

  • Pisk sammen egg.

  • Vend torskestykkene i hvetemel, deretter i egg og til slutt i griljermel.

  • Strø over litt salt og pepper.

  • Stek torsken i en varm stekepanne i smør og rapsolje, ca. 3-4 minutter på hver side.

Potetmos

  • Skrell potet, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann.

  • Mos potetene, og rør inn smør og melk til passe konsistens.

  • Smak til med salt og pepper.

Server stekt torsk med potetmos, sylteagurk, lettrømme og sprøstekt løk.