Sprøstekte torsketunger med løkkompott

Sprøstekte torsketunger med løkkompott

Sprøstekte torsketunger er en tradisjonell norsk middagsrett, og i denne oppskriften setter ingefær en spiss. Hva med å servere torsketunger som forrett til festmiddagen?

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,85714

Ingredienser

Antall porsjoner

Løkkompott

Salat

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær det løse skinnet av torsketungene, skyll og tørk dem lett.

  •  Vend torsketungene i pisket eggehvite, og så i en blanding av griljermel, revet ingefær, salt og pepper.

  • Stek torsketungene pent brune i smør, i ca. 3 minutter på hver side, og legg dem på tørkepapir.

Løkkompott

  • Skjær rødløk og purre i tynne skiver, og løk og tomat i båter.

  • Surr grønnsakene myke i olje og smak til med salt og pepper.

  • Vend inn mangochutney før servering.

Salat

  • Skjær cherrytomater i båter og bland med ruccolasalat.

Server torsketungene med løkkompott, salat og sitronbåter.