Gå til hovedinnhold
Photo: Marit Røttingsnes Westlie
Over 60 min

Stekt juletorsk med rødkål og rosenkål

Dette er en herlig torskemiddag med gode og «julete» smaker fra Fru Timian. Et enkelt og deilig måltid i en stresset juletid. 

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

Smashede poteter

  • Kok potetene i saltet vann, i ca. 15 minutter, til de er nesten gjennomkokte.
  • Fordel potetene utover et stekebrett og klem dem nesten flate med bunnen av et glass.
  • Fordel olivenolje, flaksalt og pepper over.
  • Stekes i 20-25 minutter på 225 grader varmluft.

Rosenkålen

  • Rens og del rosenkålen. Bland med resten av ingrediensene.
  • Fordeles utover et stekebrett.
  • Stekes på 225 grader varmluft – sammen med potetene – i ca. 15 minutter.

Tilbehør

  • Stek baconet gyllenbrunt i en panne.
  • Varm rødkålen i henhold til instruksjonene på pakken. 

Torsken

  • Del torsken i 4 like store stykker. Smelt sammen smør og olivenolje i en stekepanne.
  • Stek torskestykkene med skinnsiden ned på litt over medium varme. 
  • Hell litt på stekepannen en gang pr minutt og øs smør- og oljeblandingen over fiskestykkene.
  • Når torskestykkene begynner å bli hvitere i fargen og flake seg opp, etter 12–15 minutter, er fisken ferdig.
  • Løft torskestykkene forsiktig over på tørkepapir og ta av skinnet. Kvern over pepper. Server torsken med en gang.