Gå til hovedinnhold
Foto: Aina Hole
50-60 min

Stekt juletorsk med rotmos, rosenkål og baconfett

Å spise torsk til jul er en tradisjon for mange. Prøv denne nydelige varianten med glasert rosenkål, rotmos og bacon. God jul og god middag!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrell og skjær rotgrønnsakene i terninger og kok de møre i lettsaltet vann.
  • Sil av vannet og mos grønnsakene til en grov stappe. Ha i smør, spe inn fløten og smak til med salt og pepper. Smak til med klementinsaft.
  • Stek baconbiter i smør på lav varme til baconet er gjennomstekt.
  • Rens og del rosenkål i to og stek de møre i smør i stekepannen. Tilsett sukker og stek videre mens du vender på rosenkålen til sukkeret har smeltet.
  • Del torskefileten i passe porsjonsstykker og stek de i litt smør i pannen i ca fem minutter på hver side.
  • Server retten med kokte mandelpoteter til.