Stekt torsk med eksotisk grønnsaksstuing

Stekt torsk med eksotisk grønnsaksstuing

Jonny Halhjem, kokk ved Lura turiststasjon byr på en spennende rett med torsk i chilisaus og grønnsaker. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,76190142857143

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Grønnsaksstuing

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i biter på ca. 3 cm.

  • Stek torsken lett i en stekepanne med smør i ca. 2 minutter på hver side.

Grønnsaksstuing

  • Skjær minimais, sukkererter, squash, persillerot, gulrot, rettich og paprika i terninger.

  • Del brokkoli i små buketter, skjær vårløk i biter og finhakk ingefær, chili og hvitløk.

  • Gi kremfløten et oppkok og la den småkoke i ca. 20 minutter til den tykner.

  • Rør sweet chilisaus og saften av sitron inn i fløten, og smak til med litt salt.

  • Fres grønnsakene i en stekepanne med olje og ha dem i fløtesausen.

  • La grønnsakene trekke i sausen i ca. 5 minutter.

Server torsken med grønnsaksstuingen og limebåter. Ha gjerne friske urter på toppen.