Gå til hovedinnhold
Foto: Terje Svendsen
30-40 min

Stekt torsk med potetaïoli og tomatsalsa

Potetaïoli og tomatsalsa er et spennende og godt tilbehør til stekt torsk. Stek torsken med skinnet på, da holder den seg saftig. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrap skinnet på torsken fritt for skjell, dryss fileten med salt og la den ligge i 10 minutter.

  • Skjær fisken i serveringsstykker og stek den med skinnsiden ned i olivenolje på middels varme i ca. 7 minutter.

  • Knus hvitløk med skallet på og ha i stekepannen sammen med smør de siste minuttene av steketiden.

  • Øs smøret over fisken, snu den og stek 1 minutt før du tar den ut av stekepannen.

  • Dryss over litt pepper.

Aïoli

  • Skrell potet, skjær i biter og kok dem møre sammen med finhakket hvitløk. 

  • Sil av kokevannet og mos potet og hvitløk godt sammen. 

  • Tilsett olivenolje, smør og melk, og rør godt sammen.

  • Smak til med salt.

Tomatsalsa

  • Del tomat i to, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløk i tynne skiver.

  • Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk. 

  • Tilsett de hermetiske tomatene, ha i litt pepper og kok til det tykner. 

  • Ha i friske tomater og vårløk, og la det surre sammen i 1-2 minutter. 

  • Smak til med salt.

Server torsken med potetaïoli, tomatsalsa og litt ruccolasalat.