Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
40-50 min

Stekt torsk med syltet rødløk

Stekt torsk med godt tilbehør er utmerket å servere når du venter gjester. I denne oppskriften er torsken stekt sammen med bacon som gir den en ekstra god smak.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsk i serveringsstykker og dryss med salt og pepper. 

  • Skjær bacon i terninger og stek noen minutter i tørr stekepanne.

  • Tilsett smør og stek torsken sammen med bacon, i ca. 3 minutter på hver side. 

Syltet rødløk

  • Skjær rødløk i båter og surr i smør til den er myk. 

  • Tilsett sukker og eddik, og la surre i 1-2 minutter. 

  • Bland inn ruccolasalat rett før servering.

Grønnsaker

  • Skjær gulrot, persillerot og squash i terninger og kok mørt i lettsaltet vann.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger. 

  • Sil kokevannet av grønnsakene og bland med tomatterningene.

Potetmos

  • Kok potet møre i usaltet vann, hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre på overflaten.

  • Skrell potetene og mos dem med smør. Ha i matfløte litt og litt, slik at du kan tilpasse mengden til mosen blir luftig.

  • Smak til med salt og pepper.

Server den stekte torsken med bacon, syltet rødløk, grønnsaker og potetmos.