Gå til hovedinnhold
Foto: Kristin Søylen
40-50 min

Stekt torskefilet med chorizo og grønnsaker

Stekt torskefilet med krydret chorizopølse og smakfulle grønnsaker er det beste Lene Berg, kokk ved Bortistu Gjestegård vet. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 80 °C.

  • Skrap fiskeskinnet godt og skjær torsken i porsjonsstykker.

  • Lag et par snitt i skinnet på hvert stykke.

  • Bland sukker og salt, og ha over fisken.

  • La fisken ligge i ca. 30 minutter.

  • Skyll fisken og tørk den godt.

  • Brun fisken raskt i varm stekepanne med margarin i 1-2 minutter på hver side og legg på et stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp.

  • Stek i stekeovnen til fisken har en kjernetemperatur på 52 °C, ca. 30 minutter.

Potetpuré

  • Skrell søtpotet, skjær i biter og kok mør i usaltet vann.

  • Hell av kokevannet og kjør med en stavmikser til puré.

  • Rør inn smør og kremfløte, og smak til med salt og pepper.

Grønnsaker

  • Skjær gulrot, pastinakk, kålrot og chorizo i terninger.

  • Skjær rødløk og purre i strimler.

  • Gi gulrot, pastinakk og kålrot et raskt oppkok i lettsaltet vann i ca. 3 minutter.

  • Surr chorizo i smør i 1 minutt, og tilsett rotgrønnsakene, rødløk og purre.

  • Stek til grønnsakene er blitt varme, ca. 4 minutter.

Server torsken med søtpotetpuré, chorizo og grønnsaker.