Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
50-60 min

Thaiinspirert fiskesuppe

Prøv en annerledes vri på den vanlige norske fiskesuppen. Sursøt thaifiskesuppe er en frisk og god suppe som serveres rykende varm. Passer perfekt til en kald dag.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i terninger, vårløk i tynne ringer, og hodekål og aspargesbønner i tynne strimler.

  • Hakk sjalottløk, ingefær og hvitløk, og mos det i en foodprosessor sammen med korianderfrø, fish sauce, gurkemeie, hel pepper og salt.

  • Surr blandingen i olje i en kasserolle til det dufter kraftig, ca. 4-5 minutter.

  • Hell på fiskebuljong, sitronsaft og brunsukker, og la suppen småkoke under lokk i ca. 20-30 minutter.

  • Ha torsk, vårløk, hodekål og aspargesbønner i suppen, og la den trekke videre til fisken er kokt, ca. 3-4 minutter.

Server suppen rykende varm.