Gå til hovedinnhold
Foto: Terje Svendsen
50-60 min

Torsk- og brokkolipai

En pai kan fylles med omtrent det du måtte ønske, men i denne oppskriften foreslår vi torsk og brokkoli. Server middagen med en salat ved siden av.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torskefileten i store terninger.
  • Kjevle ut butterdeigen med hvetemel til den er ca. 2 mm tykk, og kle den på innsiden av en smurt rund form.
  • Finhakk løk og del brokkolien i små buketter.
  • Rens brokkolistilken og skjær den i tynne skiver.
  • Kok brokkoli i ca. 30 sekunder i kokende lettsaltet vann, ta dem opp av vannet og legg på litt tørkepapir.
  • Surr løken myk i smør og ha i melken så blandingen får kjølne.
  • Ha egg og rømme i løkblandingen, og smak til med salt, pepper og litt muskat.
  • Legg fisketerninger og brokkolibuketter i paiformen, og hell eggeblandingen over.
  • Stek paien i stekeovnen i ca. 20 minutter.
  • Dryss brokkoliskivene over når du tar den ut, og la den avkjøles litt.
  • Server paien lun med salat ved siden av.

Tips: Om du har rester igjen fra gårsdagens fiskemiddag kan du bruke disse i pai.