Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Torsk- og potetgrateng med sennep

Dette er en annen middagsvariant av fiskegrateng med potetmos og grønnsaker. Denne oppskriften er lett å like for både for liten og stor, med sennep som en spennende smak.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torskefileten, gulrot, sellerirot og purre i terninger.
  • Skrell potet, del i to og kok møre.
  • Kok opp vann med salt, ha i gulrot og sellerirot og la koke i et par minutter.
  • Ha i purre, la koke i ca. 20 sekunder og hell av kokevannet.
  • Hell kokevannet av poteten og mos den grovt sammen med dijonsennep.
  • Ha grønnsaker og egg i potetmosen, og rør rundt så egget ikke rekker å stivne.
  • Smak til potetblandingen med salt og pepper, og la kjølne litt.
  • Smelt smør i en stekepanne og og rør inn griljermel.
  • Vend torsken forsiktig inn i potetblandingen og ha i en smurt ildfast form.
  • Ha smør og griljermel over formen og stek i stekeovnen i ca. 25 minutter.
  • Server med gressløk drysset over.