Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Torsk med dill og reker

Dill er en fantastisk urt til sjømat, og i denne oppskriften setter den smak på ovnsbakt torsk og reker. Det er enkelt og raskt når saus, grønnsaker og fisk skal i samme form.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.

  • Legg i torskestykkene i en smurt ildfast form, og dryss over sjalottløk og purre.

  • Varm vannet, løs opp fiskebuljong og bland det sammen med lettrømme og matfløte.

  • Rør finhakket dill inn i sausen og hell den over fisken. 

  • Stek i stekeovnen til torsken er ferdig, ca. 15 minutter.

  • Dryss reker over retten når den kommer ut av stekeovnen.

Server med potet.

Tips: Kremfløte og crème fraîche er mer varmestabile enn matfløte og lettrømme, men tilfører også mer fett til retten. Her kan du velge selv.