Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Torsk med eple- og fennikelsalat og persillesaus

Dette er torsk på sitt beste - dampet i stekeovnen med lekkert tilbehør til. Server den gjerne i godt lag!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss over salt, og la dem ligge i 10 minutter.

  • Ha torskestykkene på et stekebrett dekket med bakepapir, med skinnsiden ned.

  • Fordel smør over og dryss med pepper.

  • Damp torsken i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Salat

  • Skjær eple i små terninger og fennikel i tynne skiver.

  • Bland det sammen med eplecidereddik og olivenolje.

  • Krydre med salt og pepper.

Saus

  • Finhakk sjalottløk og persille.

  • Fres sjalottløk i smør til den er blank.

  • Rør inn fiskekraft og kok opp.

  • Pisk sammen eggeplomme og sitronsaft, og rør det inn i sausen. Den må ikke koke etter at eggene er rørt inn.

  • Ha i persille, og smak til med salt og pepper.

Server torsken med salat, persillesaus og kokte poteter.