Gå til hovedinnhold
Foto: NSC
30-40 min

Torsk med kinesisk fem-krydder

Denne oppskriften er hentet fra Kina, og vil virkelig gi deg følelsen av å stå i det kinesiske kjøkkenet. Her er torsk woket med gode smaker, og servert med ris.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i fingertykke stykker og dryss med maisennamel, salt og kinesisk fem-krydder.
  • Varm opp maisolje i en wok til den akkurat ryker.
  • Ha i halvparten av fiskestykkene og stek dem i ca. 1 minutt på hver side.
  • Legg stykkene over på et tørkepapir, og stek resten av fisken på samme måte.
  • Hold fisken varm.

Saus

  • Finhakk hvitløk og ingefær, og skjær vårløk i 1 cm store biter.
  • Tørk woken, ha i litt maisolje og stek hvitløk, ingefær og vårløk i 2 minutter.
  • Ha i sherry og soyasaus, og la det hele surre i 3 minutter.
  • Sett ned varmen og tilsett kinesisk fem-krydder.
  • Jevne sausen med maisennamel utrørt i kaldt vann, og kok opp. Det kan hende du ikke trenger all jevningen, her må du prøve deg frem.
  • Server torsken med sausen og jasminris. Dryss over sesamfrø.