Gå til hovedinnhold
Foto: Norges sjømatråd
20-30 min

Torsk med pasta limone

Stekt torsk er perfekt å toppe en enkel pastarett med. Du kan bruke torsk i store biter eller i terninger, pannesteke dem og legge på toppen av pastaen, eller vende dem inn i pasten hvis det er ønskelig. God og enkel middag til hverdags og fest.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok pasta etter pakningsbeskrivelsen.
  • Finhakk hvitløk og surr mykt i en liten kjele.
  • Hell oppi fløte og saften og det revne sitronskallet.
  • Kok opp og smak til med salt og pepper. Hold varm.
  • Stek torsk i varm stekepanne med smør.
  • Del sukkererter på langs, og hakk persille.
  • Tøm vannet av pastaen men la litt være igjen – ca ½ dl.
  • Hell det resterende pastavannet i fløtesausen og rør inn.
  • Ønsker du litt mer sitrussmak så har du over ekstra revet sitronskall.
  • Ha pasta i dype tallerkener og topp med torskestykker, sukkererter og bladpersille.