Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
20-30 min

Torsk med sursøt saus

Torsk med sursøt saus og ris er en smakfull rett. Du kan lage sausen selv med å følge denne oppskriften eller kjøpe den ferdig på butikken.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker og smør sennep på toppen.
  • Bland hvetemel med salt og pepper.
  • Vend fiskestykkene i melblandingen og stek dem i smør i ca. 3 minutter på hver side.

Sursøt saus

  • Finhakk løk, skjær paprika i skiver og gulrot i strimler, og stek i olivenolje i 3 minutter.
  • Rør inn tomatpuré og ketchup.
  • Tilsett ananasbiter, ananasjuice, eddik, sukker, soyasaus og grønnsaksbuljong, og kok opp.
  • Jevn sausen med maisennajevner.
  • Kok under forsiktig omrøring til sausen er blank.
  • Rør inn finhakket persille før servering.