Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Torsk Saluna

Torsk Saluna er en tradisjonell, arabisk curry. Eksotiske smaker som gurkemeie, spisskummen, lime, hvitløk og chili setter en spiss på oppskriften.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Pensle torsken med en marinade av salt, arabic masala, pepper og olivenolje, og la den ligge i 30 min.

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Sett til side.

  • Skjær rødløk i strimler, finhakk hvitløk og chili, press saften av lime, og del tørket lime i to.

  • Stek rødløk mykt i en vid kasserolle med klaret smør og rapsolje.

  • Tilsett hvitløk, chili og krydder, og rør godt om.

  • Ha i tørket lime, hermetiske tomater og tomatpuré, og la det småkoke i 15-20 minutter.

  • Tilsett vann og limesaft, og gi det et oppkok.

  • Ha torsken i sausen, tilsett koriander og la det trekke under lokk i 10 min.

Server med ris og dryss litt frisk koriander over.

Tips: Noen av ingrediensene finns ikke i vanlig dagligvarebutikk, men fås kjøpt i de fleste internasjonale eller asiatiske matbutikker.