Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Torsk Sayadieh

Sayadieh er en tradisjonell rett som stammer fra Emiratene. La deg imponere av alle de gode smakene du finner i denne oppskriften.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Dryss salt over torsken.

  • Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Snu den og stek videre til den er nesten gjennomstekt.

  • Fjern skinnet av torsken og flak den i mindre stykker.

Tilbehør

  • Fres mandelflak og pinjekjerner i rapsolje i en stekepanne, til dem har fått en gyllenbrun farge.

  • Ha nøttene på et tørkepapir så fettet får renne av seg, og dryss over litt salt.

  • Skjær løk i strimler og fres det i en vid kasserolle til den har fått en gyllen farge. Ta ut halvparten av løken og sett til side, dette skal brukes som garnityr.

  • Tilsett krydder, kanelstang, fiskekraft og ris.

  • La det trekke under lokk på lav varme i 25 minutter. Risen skal være ferdigkokt og væsken trukket inn.

  • Smak til med salt

Server torsk og ris toppet med stekt løk, pinjekjerner og mandelflak drysset. Pynt gjerne med friske urter og limebåter hvis du har. 

Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.