Torsk til jul

Torsk til jul

Torsk hører julen til, og med denne oppskriften med rotmos og rødvinssaus til garanterer vi julestemning.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,85245967213114

Ingredienser

Antall porsjoner

Rotmos

Rødvinssaus

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Dryss salt på torsken og la den ligge i 10 minutter.

  • Skyll den godt i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.

  • Skjær torsken i serveringsstykker. 

  • Ha olivenolje, krydder, ingefær og skall av appelsin i en ildfast form og legg i torskestykkene med skinnet opp.

  • Bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • Dra skinnet forsiktig av rett før servering.

Rotmos

  • Skrell og skjær gulrot og kålrot i biter, og kok dem møre i vann med rosmarin og sitronskiver.

  • Kok til grønnsakene er helt møre, og kast rosmarin og sitron.

  • Hell av kokevannet og mos gulrot og kålrot sammen med smør og matfløte til en grov mos.

  • Smak til med salt og pepper.

Rødvinssaus

  • Finhakk sjalottløk, gressløk og timian og surr alt i litt smør til løken er myk.

  • Tilsett rødvin og fiskekraft, og kok inn til det halve.

  • Sil sausen og pisk inn smøret.

  • Smak til med salt og pepper.

Server torsken med rotmos, rødvinssaus og mandelpotet.

Tips: Om du ønsker mer smak kan du legge noen hele hvitløksfedd i formen sammen med torsken.