Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
30-40 min

Torsketunger

Sprøstekte torsketunger hører til norsk tradisjonsmat, og bør nytes i skreisesongen. I denne oppskriften serverer du dem med en hjemmelaget og smakfull tartarsaus.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll torsketungene og tørk dem med tørkepapir.
  • Skill egg og pisk eggehvite og salt til mykt skum.
  • Bland griljermel med salt og kajennepepper i en tallerken.
  • Vend torsketungene først i eggehvite, så i griljermel.
  • Varm olje i stekepanne til den har god varme, og stek torsketungene til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

Tartarsaus

  • Kok egg hardkokt, avkjøl og grovhakk.
  • Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med egg.
  • Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
  • Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.
  • Server torsketungene sammen med tartarsaus og sitronbåter ved siden av.