Tradisjonell boknafisk

Tradisjonell boknafisk

Boknafisk er en torsk som er lett tørket, da den har hengt på hjell i ca. 2 uker. Dette er tradisjonell mat langs kysten. Den serveres helst med stekt bacon og gulrotstuing.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,71014260869565

Ingredienser

Antall porsjoner

Gulrotstuing

Serveres med

Framgangsmåte

  • Dersom boknafisken er godt tørket bør den legges i vann noen timer før bruk. Eventuelt kan den legges i vann over natten.

  • Kok opp en kasserolle med saltet vann. Legg i fisken, og la den trekke i 5 minutter på svak varme. 

  • Skjær bacon i terninger og stek i stekepanne. Ha i litt smør mot slutten.

Gulrotstuing

  • Skjær gulrot i små biter og kok i vann til de såvidt er møre.

  • Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen, til sausen blir passe tykk.

  • Rør godt mellom hver speing så det ikke blir klumper i sausen.

  • Tilsett de kokte gulrøttene, kok opp og smak til med salt, pepper og muskat. Bland i finhakket persille før servering.

Server boknafisken med gulrotstuing og kokte poteter.