Uer med asiatisk krydder

Uer med asiatisk krydder

En asiatisk inspirert rett med filet av uer, frisk ingefær, koriander og limejuice pirrer smaksløkene, og passer perfekt til en festlig anledning.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3

Ingredienser

Antall porsjoner

Grønnsaker

Serveres med

Framgangsmåte

  • Ha vann i en stekepanne så bunnen akkurat er dekket og kok opp.

  • Skjær noen snitt i skinnet på fisken, men pass på ikke å skjære i fisken.

  • Legg fisken med skinnsiden ned i det kokende vannet i 10-15 sekunder.

  • Ta fisken opp og skrap av skjellene. Tørk fisken godt etterpå.

  • Riv ingefær og bland den med korianderfrø, limesaft, salt og sesamolje, og fordel det over kjøttsiden av fisken.

  • Dekk dem til og sett dem i kjøleskap i 30 minutter.

  • Varm olje i en stekepanne og stek fisken med skinnsiden ned til skinnet er brunt og sprøtt. Fisken skal ikke snus.

Grønnsaker

  • Skjær gulrot og purre i tynne strimler og kok møre i vann med smør.

Server uer med smørdampede grønnsaker og ris ved siden av.