Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fersk krabbe er på sitt beste om høsten, fra september til ut i november. Her viser vi deg hvordan du finner frem til godbitene inni krabben.

 1. 1

  Koking av krabbe

  Bedøv de levende krabbene med et kutt mellom øynene i munnpartiet og ca 2 cm inn. Dette vil gjøre krabben bevisstløse når du skal koke dem. Legg deretter krabbene i kokende vann, ikke for mange av gangen, da blir vannet fort avkjølt. Etter at du har lagt krabben i det kokende vannet lar du dem trekke rett under kokepunktet. Koketiden for krabbe er 15-25 minutter. Du vet at krabben er ferdigkokt når du enkelt kan trekke av de små klørne. Et godt tips er å legge krabbene på ryggen etter at de er kokt, for å holde på mest mulig deilig kokekraft inne i skallet.

 2. 2

  Del krabben

  Fjern først haleklaffen og vri så av klørne og beina. Krabben åpner du ved å presse oppover i fronten til huset løsner fra krabbeskjoldet.

  Del krabben
 3. 3

  Fjern gjellene

  Fjern gjellene fra krabbehuset, også de som sitter i ryggskjoldet.

  Fjern gjellene
 4. 4

  Del krabbehuset, alternativ 1

  Legg krabbehuset med den flate siden opp og skjær på skrå ned mot midten som vist på bilde. Krabbekjøttet blir da synlig og lett å ta ut.

  Del krabbehuset, alternativ 1
 5. 5

  Del krabbehuset, alternativ 2

  Legg krabbehuset med den flate siden ned og del det på midten.

  Del krabbehuset, alternativ 2
 6. 6

  Ta ut paven

  Paven er krabbens magesekk og skal fjernes. Snu krabbeskallet og trykk ut paven, som sitter som en pose bak øynene. Trykk ned til du hører et lite knepp, da er den løs. Paven kan nå lett tas ut og kastes

   Ta ut paven