Blåskjellgryte

Her viser vi deg hvordan du kan lage din egen deilige blåskjellgryte. Smaken kan du variere så mye du ønsker, så det er bare å finne din variant.

 1. Finn fram ingrediensene

  Finn fram ingrediensene

  Du trenger blåskjell, purre, løk, selleri og fløte. Beregn i underkant av 1 kg blåskjell pr person når gryten skal være hovedrett.

 2. Sjekk blåskjellene

  Sjekk blåskjellene

  Vask skjellene i kaldt vann. Fjern byssustråden, det er de trådene som skjellene bruker til å feste seg til steiner eller bryggestolper. Kast skjell som ikke er lukket eller lukker seg når du kakker dem mot benken.

 3. Gjør forarbeidet

  Gjør forarbeidet

  Grovhakk løk, selleri og purre slik at du har ca 1 dl blanding av disse. Surr blandingen av løk, purre og selleri i 1 ss smør eller olje i en gryte. Skru opp vamen på kokeplata til full styrke og tilsett 1 kg blåskjell.

 4. Kok

  Kok

  Kok blåskjellene i 2 minutter. Rist på kjelen og kok videre til alle skjellene har åpnet seg, og kast skjell som ikke viser tegn til å åpne seg.

 5. Tilsett smak

  Tilsett smak

  Nå kan du tilsette mer smak om du ønsker det. Du kan for eksempel røre ut litt currypasta i fløte, helle det over blåskjellene, koke opp og riste litt på kjelen.

 6. Server blåskjellgryten

  Server blåskjellgryten

  Sett blåskjellgryten på bordet og server med loff.