Slik baker du torsk i ovn

Bakt torsk innbyr til fantasi og store variasjonsmuligheter. Om det er råvarer som går i stekeovnen sammen med torsken eller om det er noe som kan forberedes mens du salter og baker. 

Bakt torsk innbyr til fantasi og store variasjonsmuligheter. Om det er råvarer som går i stekeovnen sammen med torsken eller om det er noe som kan forberedes mens du salter og baker. 

Salte torsken i forkant.
Det er viktig å salte torsken i forkant av varmebehandlingen. Dette gjør at fiskekjøttet trekker seg sammen og bidrar til at torsken holder fasongen og at den smaker bedre. Salt torskefileten godt og la den ligge i 10 minutter. Skyll av med kaldt vann og tørk godt med tørkepapirDel fileten i porsjonsstykker. Tenk 200-250 g pr person.

 

Alltid forvarmet ovn om ikke annet er oppgitt.
Forvarmet ovn gjør at du har god kontroll på steketid som igjen fører til et bra resultat. Legg torskebitene i en ildfast form med litt olje. Krydre etter ønske. Bak torsken i 10-12 minutter. Torsken er ferdig når den flaker seg og er hvit i kjøttet. Stikk gjerne en pinsett eller en kakenål gjennom fiskekjøttet. Møter du ingen motstand, er torsken klar.

  

Se våre oppskrifter på bakt torsk her