Ta ut kjøttet fra kloen
For å få ut kjøttet fra kloen kan du bruke en krabbeknekker eller baksiden av en tung kniv for å slå i gjennom kloen. Du kan nå ta ut kjøttet.
Snøkrabbe er kongekrabbens lillebror. Den er mindre og har en søtere smak på krabbekjøttet. Slik går du frem når du skal koke og dele opp snøkrabben selv.
For å få ut kjøttet fra kloen kan du bruke en krabbeknekker eller baksiden av en tung kniv for å slå i gjennom kloen. Du kan nå ta ut kjøttet.
Bruk en skarp kniv med litt tyngde i til å kutte av snøkrabbebeinene fra skulderpartiet. Du kan også bruke en saks. Du har da et cluster som består av tre bein og en klo.
Kok opp vann tilsatt 2 ts salt per liter vann. Legg snøkrabbebeinene i det kokende vannet, det skal så vidt boblekoke. Når snøkrabben har fått en frisk rødfarge tar du kasserollen av varmen, og lar den ligge og trekke i kokevannet noen minutter til. Estimert koketid 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på beinene. Kok gjerne snøkrabbein in en court-bouillon med sitron og laurbærblad, og krydder og urter etter ønske.
Snøkrabbebeinene deles innenfor leddet slik at lårstykket blir helt og så stort som mulig. Her kan man bruke en skarp kniv eller saks, men det går også an å bruke hendene.
Bruk en tang eller pinsett til å dra ut de to bruksbeinene som sitter inne i muskelen. Det er ett på hver side. Den enkleste måten å ta ut bruskbeinet er å knekke beinet i leddet med hendene og dra ut bruskbeinet samtidig. Du kan også vente med å ta ut bruskbeinene til du har tatt ut muskelen av skallet.
Bruk en skarp kjøkkensaks til å klippe opp skallet på begge sidene for å løsne muskelen. Da vil man få ut et helt stykke snøkrabbefilet. Muskelen skal da ligge hel i den ene skalldelen. Hvis du ikke har tatt ut bruskbeinet fra muskelen, kan du nå fjerne det med en pinsett eller tang.
Bruk en skarp kjøkkenkniv til å dele skallet i to på langs, slik at du får to like store deler. Krabbekjøttet ligger da igjen i hver halvdel som du enkelt kan skrape ut.
For å få ut kjøttet fra kloen kan du bruke en krabbeknekker eller baksiden av en tung kniv for å slå i gjennom kloen. Du kan nå ta ut kjøttet.
Bruk en skarp kniv med litt tyngde i til å kutte av snøkrabbebeinene fra skulderpartiet. Du kan også bruke en saks. Du har da et cluster som består av tre bein og en klo.
Kok opp vann tilsatt 2 ts salt per liter vann. Legg snøkrabbebeinene i det kokende vannet, det skal så vidt boblekoke. Når snøkrabben har fått en frisk rødfarge tar du kasserollen av varmen, og lar den ligge og trekke i kokevannet noen minutter til. Estimert koketid 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på beinene. Kok gjerne snøkrabbein in en court-bouillon med sitron og laurbærblad, og krydder og urter etter ønske.
Snøkrabbebeinene deles innenfor leddet slik at lårstykket blir helt og så stort som mulig. Her kan man bruke en skarp kniv eller saks, men det går også an å bruke hendene.
Bruk en tang eller pinsett til å dra ut de to bruksbeinene som sitter inne i muskelen. Det er ett på hver side. Den enkleste måten å ta ut bruskbeinet er å knekke beinet i leddet med hendene og dra ut bruskbeinet samtidig. Du kan også vente med å ta ut bruskbeinene til du har tatt ut muskelen av skallet.
Bruk en skarp kjøkkensaks til å klippe opp skallet på begge sidene for å løsne muskelen. Da vil man få ut et helt stykke snøkrabbefilet. Muskelen skal da ligge hel i den ene skalldelen. Hvis du ikke har tatt ut bruskbeinet fra muskelen, kan du nå fjerne det med en pinsett eller tang.
Bruk en skarp kjøkkenkniv til å dele skallet i to på langs, slik at du får to like store deler. Krabbekjøttet ligger da igjen i hver halvdel som du enkelt kan skrape ut.
For å få ut kjøttet fra kloen kan du bruke en krabbeknekker eller baksiden av en tung kniv for å slå i gjennom kloen. Du kan nå ta ut kjøttet.