Asiatisk hummer med stekt ris
Norsk hummer av førsteklasses kvalitet lar seg lett kombinere med asiatiske smaker. Denne oppskriften vil gi en smaksopplevelse man sent vil glemme.
Fremgangsmåte
Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
Rens hummerkjøttet fra skallet.
Glasering
Finhakk hvitløk, vårløk og gressløk, og riv ingefær.
Riv skallet og press saften av lime.
Ha alle ingrediensene til glaseringen i en kasserolle og la det småkoke i ca. 25 minutter, på lav varme til det tykner.
Bland inn hummerkjøttet rett før servering.
Ris
Kok ris etter anvisning på pakken.
Finhakk gulrot og løk.
Ha rapsolje i en kasserolle, eller en wokpanne hvis du har, og fres gulrot og løk i 2 minutter til dem er gylne.
Ha i risen og la det steke i 5 minutter.
Rør inn egg slik at det blandes godt med risen og grønnsakene, og stek videre i 2 minutter under omrøring.
Server glasert hummer med stekt ris.