Sjømatskolen gir deg tips til hvordan håndtere og tilberede sjømat. Du kan også lese om de ulike artene langs norskekysten og om vår tradisjonsrike sjømat.
Vet du egentlig hvorfor «alle» sier at vi må spise mer fisk og sjømat? Fisk er rett og slett noe av det beste du kan gi kroppen din. Her får du svarene på hvorfor.
For å ta vare på kvaliteten på de nydelige råvarene fra havet følger sjømatnæringen strenge rutiner og retningslinjer. Hvis du har spørsmål knyttet til fersk sjømat, kan du se om du finner svaret her.
Hvis sjømaten skal lagres mer enn noen få dager, er fryseren stedet. Når du tiner sjømat, er det best å gjøre det i kjøleskapet.
Oppdrettet laks fra Norge er et ettertraktet produkt som spises i over hundre land. Den norske laksen var den første typen laks som ble brukt i sushi, og har blitt inkludert i ulike mattradisjoner verden over.
Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Vi viser deg hvordan!