Sjømatskolen gir deg tips til hvordan håndtere og tilberede sjømat. Du kan også lese om de ulike artene langs norskekysten og om vår tradisjonsrike sjømat.
Petter Dass var inne på noe da han spurte «skull’ torsken os feile, hvad have vi da». Ingen fisk har betydd så mye for matglede, kosthold og utvikling langs kysten.
Å steke torsk i panne er en sikker vinner, både til hverdagsmiddag og når du inviterer til fest.
For å ta vare på kvaliteten på de nydelige råvarene fra havet følger sjømatnæringen strenge rutiner og retningslinjer. Hvis du har spørsmål knyttet til fersk sjømat, kan du se om du finner svaret her.
Oppdrettet laks fra Norge er et ettertraktet produkt som spises i over hundre land. Den norske laksen var den første typen laks som ble brukt i sushi, og har blitt inkludert i ulike mattradisjoner verden over.
3iuka ble lansert i 2018 i tråd med myndighetenes offisielle kostråd om å spise sjømat minimum to-tre ganger i uken.