Havet bugner av spennende sjømatarter. Her kan du lese mer om de mest populære artene vi finner i norske farvann.
Oppdrettet laks fra Norge er et ettertraktet produkt som spises i over hundre land. Den norske laksen var den første typen laks som ble brukt i sushi, og har blitt inkludert i ulike mattradisjoner verden over.
Norske reker liker seg best i kaldt, rent vann som gjør at de vokser og modnes sakte. Reker er en råvare for enhver anledning, de har en frisk smak, et fast kjøtt og en naturlig lyserød farge.
Rå kråkebollerogn er en delikatesse i mange land, spesielt i Asia. Den kan også varmebehandles og for eksempel tilsettes i sauser.
Sjøkrepsen er en nær slektning av hummeren. Arten går også under flere andre navn, som keiserhummer eller bokstavhummer. Den passer ypperlig på grillen og er en ordentlig delikatesse.
Blåskjell er en proteinrik delikatesse som fnnes langs hele norskekysten. Blåskjelloppdrett er en av de mest miljø- og ressursvennlige måtene å produsere mat på, og det krever ingen fôring.