Vi har mange tradisjoner med fisk og sjømat knyttet til ulike sesonger på året. En ting er sikkert - det å spise fisk året rundt er både sundt og godt!
For mange blir det ikke jul uten lutefisk og den tradisjonsrike lutefisken kan tilberedes på flere måter. Her finner du tips for å få perfekt tilberedt lutefisk, hvor mye lutefisk du trenger per person og forslag til nydelige oppskrifter.
Lise Finckenhagen elsker lutefisk og gir oss sine beste tilberedningstips. Nøkkelen ligger i saltingen og dampingen.
Lag din egen gravlaks, det er enklere enn du tror. Da kan du også lage din egen variant ved å bytte ut dillen med andre krydder eller urter.
Hvit jul! Med sjømat på julebordet har du mange muligheter til å skape både høytid og fest. La deg inspirere av oppskriftene våre, og tilbered nydelig sjømat i julen.
Savner du sommer, sol og reker? Da kan du trøste deg med at rekene også er veldig gode om vinteren. Her har vi plukket ut to spennende rekeretter som du kan servere vennene dine mens dere drømmer om sommer. Under oppskriftene kan du også lese mer om hvorfor du ikke må kaste rekeskallet.