Sjømat er veldig god julemat, enten om det er til forrett, hovedrett, eller til og med småretter. Vinter- og julesesongen bugner av sjømat i sesong og av ypperste kvalitet.
Lag din egen gravlaks, det er enklere enn du tror. Da kan du også lage din egen variant ved å bytte ut dillen med andre krydder eller urter.
For mange blir det ikke jul uten lutefisk og den tradisjonsrike lutefisken kan tilberedes på flere måter. Her finner du tips for å få perfekt tilberedt lutefisk, hvor mye lutefisk du trenger per person og forslag til nydelige oppskrifter.
Hvit jul! Med sjømat på julebordet har du mange muligheter til å skape både høytid og fest. La deg inspirere av oppskriftene våre, og tilbered nydelig sjømat i julen.
Det er klart at det ikke blir skikkelig jul uten sild på bordet. Hvorfor ikke lage julesilden selv? Et sildeverksted kan være en morsom, kreativ og nyttig aktivitet for store og små! Her finner du hvordan du lager både klassisk sursild og andre hjemmelagde varianter.