Gå til hovedinnhold

Sjømat til forrett i julen

Her er noen av de beste forrettene med sjømat som du kan servere i julen. Kamskjell, kveite og laks er gode og lette alternativer til den fete julematen

Julen er ful av tradisjoner og øyeblikk med gode matopplevelser. Benytt anledningen til å teste ut noen nye småretter med sjømat. Disse seks rettene kan alle benyttes som enkle småretter mellom julebakst og gavepakking, som forretter til julens familiemiddager, som tapasretter i romjulen eller på nyttårsbordet når året takker for seg.

Kamskjell

Kamskjell er en populær og luksuspreget forrett, som er enklere å tilberede enn det mange tror. Både ferske og fryste kamskjell kan benyttes. Det viktigste er å ikke oversteke kamskjellmuskelen. Kamskjell skal kun stekes et par minutter på hver side på middels varme. Prøve en av disse enkle og fantastiske oppskriftene med kamskjell.

Kamskjell med blomkålkrem og brunet smør

Kamskjell med grønnkål og pæresalat

Kamskjell med grønn ertesuppe og asparges

Rått og godt

Sashimi kan bokstavelig talt kalles rå nytelse. Det gjelder i høyeste grad for denne oppskriften, hvor du serverer rå kveite med en saus av honning og soya. Husk at kveitefilet som skal spises rå må fryses ned minimum 24 timer før bruk. Det er enkelt å skjære kveitefileten i tynne skiver når den er frossen.

Kveitesashimi

Når vi først er inne på rå fisk, så kommer vi heller ikke unna laksesashimi. Tynne, rå skiver av laks er perfekt som forrett.

Laks sashimi med ingefærponzu

Tataki er et japansk ord for fisk som blir stekt eller kokt raskt på sterk varme, slik at innsiden fremdeles er rå. Sammen med en syrlig og sterk saus blir dette en nydelig opplevelse.

Laks tataki