Gå til hovedinnhold
Foto: Aina Hole
Over 60 min

Røkt laks og avokado carpaccio

Carpaccio er en rett som består av tynnskåret rå fisk eller kjøtt. Her får du en variant med røkt laks, som passer perfekt som forrett eller som en del av et tapasbord eller koldtbord. Et nydelig alternativ til julens mange måltider!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær røkt laks i tynne skiver, legg dem flatt i en dyp tallerken.
  • Bland olivenolje med saften av en lime og smaksett med pepper.
  • Hell blandingen over lakseskivene, dekk over med plastfolie og la stå i kjøleskapet i ca en time.
  • I mellomtiden deler du avokadoen i tynne skiver. Legg på et fat og hell over limesaft fra 1 lime, for å unngå at avokadokjøttet blir mørkt.
  • Fordel marinert røkt laks og skivet avokado på et serveringsfat, eller i porsjoner på tallerkener.
  • Pynt serveringen med et lett dryss dill.
  • Server avkjølt som forrett eller til aperitiff.