Gå til hovedinnhold
Foto: Aina Hole
30-40 min

Laksemousse og agurk i glass

Deilig kremet laksemousse med røkt laks og agurk servert i små glass er en forrett det er lett å imponere med. Kanskje noe å prøve ut til jul? Server gjerne med en sprø kjeks for å få med litt crunch. Laksmoussen kan tilberedes i god tid før gjestene kommer slik at du kan ta den rett fra kjøleskapet og servere.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland røkt laks, fløte, sitronsaft, hvitvinseddik og grovhakket bladpersille i en kjøkkenmaskin til du får en jevn krem.
  • Ha laksekremen i en bolle og tilsett salt og pepper etter smak. Rør godt.
  • Pisk eggehviten stiv med en elektrisk mikser og vend den forsiktig inn i laksekremen for å få en luftig og lett mousse.
  • Fordel laksemoussen i små glass.
  • Vask agurken, del den i to og fjern kjernen med en skje før du skjærer den opp i små terninger.
  • Legg agurkterningen og laksemousse lagvis i glassene.
  • Sett glassene i kjøleskapet frem til de skal spises.
  • Pynt glassene med laksemousse med rømme og litt persille, og server kjølig som en forrett eller til aperitiff.

Tips: Server laksemousse i glass sammen med en liten sprø kjeks for crunch, eller oppå en kjeks som snacks. Dersom du ønsker en mildere laksemousse kan du bytte ut deler av den røke laksen med fersk rå laks.