Gå til hovedinnhold
Foto: Kai Øveraasen
20 min

Kamskjell med grønnkål- og pæresalat

Kamskjell passer godt som forrett. Til neste selskap bør du prøve denne oppskriften med kamskjell i hovedrollen, og en grønnkål- og pæresalat til.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Tørk kamskjellene, og ha over salt og pepper på begge sider.

  • Tre på 4 kamskjell med flatsiden mot hverandre på hvert grillspyd.

  • Ha rapsolje i en stekepanne og varm opp.

  • Rull kamskjellene i stekepannen slik at de blir stekt rundt og ikke på den flate siden. De skal få lett gyllen farge rundt.

  • Ha dem over på en tallerken, og del i to før servering.

Vinaigrette

  • Kok opp honning og sherryeddik, og la det koke i 2 minutter.

  • Trekk kassrollen av varmen og tilsett olivenolje.

Salat

  • Finhakk sjalottløk og valnøtter, og skjær pære i strimler.

  • Stek sjalottløk i smør, skru ned varmen og tilsett grønnkål. La det steke i 2 minutter.

  • Tilsett valnøtter og pære, og trekk stekepannen av varmen.

  • Bland alt godt sammen, og smak til med salt og pepper.

Server kamskjell med grønnkål- og pæresalat, og drypp litt sherryvinaigrette over.