Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
20-30 min

Hummersalat med mynte og lime

Hummersalat med mynte og lime passer perfekt som en forrett eller som en del av et fristende tapasbord. Imponer gjestene med denne smakfulle oppskriften.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.

  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.

  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.

  • Rens hummerkjøttet fra skallet. 

  • Finhakk hummerkjøttet, hvitløk og mynte.

  • Riv skallet og press saften av lime.

  • Bland hvitløk og mynte sammen med gresk yoghurt.

  • Smak til med limeskall, limesaft, sukker, salt og pepper.

  • Vend inn hummerkjøttet.

Server hummersalaten på skivet baguette og pynt gjerne med mynteblader.