Foto: Kai Øveraasen
Ceviche av kamskjell med syltet rødløk og avokado
Ceviche er en latinamerikansk rett der sjømaten marineres i sitrus. Prøv denne oppskriften med ceviche av kamskjell, og server med syltet rødløk og salat.
Fremgangsmåte
- Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
- Tørk kamskjellene og del dem i fire like store deler.
- Rens rød og grønn chili for frø og skillevegger, og finhakk dem.
- Finhakk koriander, press saften og riv skallet av lime og sitron.
- Bland alt sammen med brunt sukker, ha i kamskjellene og la dem marinere i 10-15 minutter.
Syltet rødløk
- Skjær rødløk i tynne strimler.
- Bland vann, eddik og sukker, og kok opp.
- Ha i rødløk og la det koke i 1 minutt.
Tilbehør
- Del opp hjertesalat etter bladene, skyll og tørk godt med et tørkepapir.
- Skjær avokado i terninger.
- Fyll hjertesalatblader med kamskjell, avokadoterninger og syltet rødløk.