Smørstekt kamskjell med sweet chilisaus
Kamskjell er en delikatesse som egner seg godt som forrett i selskap. Imponer gjestene med kamskjell med sitronsmør og chilisaus.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 250 °C.
(Bruker du ferske kamskjell) starter du med å åpne og rense skjellene.
Rens, vask og tørk skjellene, og legg en kamskjellmuskel i hvert skjell.
Finhakk vårløk.
Sitronsmør
Press saften av sitron.
Gi det et oppkok og tilsett halvparten av smøret.
Avkjøl og rør kraftig sammen med resten av smøret, og smak til med salt.
Ha vårløk, sitronsmør, sweet chilisaus og litt limesaft i kamskjellene, og dryss med salt.
Stek midt i stekeovnen til smøret bobler, ca. 1 minutt. Kamskjellene kan godt ha en litt rå kjerne.
Server kamskjell umiddelbart etter tilbereding.